De 3 vennoten van delvache

Wil je meer weten over het DelVache team?

Gunther


Na een korte carrière opleiding gevechtspiloot binnen het Belgisch leger is hij 15 jaar werkzaam geweest bij de pharma-reus Bayer SA. Na vele job functies te hebben vervuld bleef echter steeds de drang bestaan om zelf eigenaar te worden van een bedrijf. In 2014 zag hij dan ook de mogelijkheid om samen met een legerkameraad het bedrijf Tape Service Coenraets (TSC) op te kopen en verder uit te bouwen.

De voorbije 25 jaar speelde het idee vaak tussen Christophe en Gunther om ooit eens samen iets te kunnen verwezenlijken op professioneel vlak. Een stuk leder en een grote lasertafel, meer had Gunther niet nodig om tot een leuk product-concept te komen.

Deze opportuniteit was dan ook ideaal om een nieuwe ervaring te delen met de vrienden. De uitdaging was vooral om te zien indien ze zouden kunnen volharden om een nieuw merk ‘from scratch’ uit te bouwen en om te toveren tot een ‘succes story’.

Favoriete stap van het productieproces?

“Het laserwerk is wel mijn ding. Een creatie tot leven zien komen lijn per lijn is geweldig. Maar het hele productieproces, alsook alle andere items binnen onze startup genieten mijn aandacht. Eveneens belangrijk is om de energie binnen het team te kunnen blijven stimuleren zodat we blijven groeien”.

Het allerleukste is echter de interactie met de mensen en de beleving rond DelVache. Blije gezichten zien wanneer ze onze schorten dragen rond een gezellige barbecue, dat is fantastisch!

Favoriete schort?

“Degene die door de klant wordt gekozen en gekocht natuurlijk. Elke leren schort heeft zijn eigenheid, zijn unieke afwerking. Maar elke verkochte schort betekent ook dat we kunnen doorgaan in ons avontuur en onze onderneming kan blijven groeien. We hebben nog zoveel dingen dat we willen verwezenlijken.”

Christophe


Is sinds 1998 actief als SAP HR Consultant (IT) bij verschillende ondernemingen. Hoewel het een leuke en uitdagende job betreft, voelde Christophe sinds vele jaren een groeiende behoefte om concrete (‘materiële’) dingen te maken met zijn handen in plaats van steeds in de abstracte wereld van de IT te blijven. Daarbij gaat zijn voorkeur uit naar mooie, natuurlijke materialen. Na enkele jaren avondschool in houtbewerking en nog op zoek naar een nieuwe uitdaging, heeft Gunther hem voorgesteld om samen DelVache op te richten. Een nieuwe, tot dusver onontdekte wereld ging voor hem open: leder en lederbewerking. Deze nieuwe passie is dus ontstaan uit toeval, maar is tot op heden wel exact het soort werk waarnaar hij zovele jaren naar verlangd heeft. 

 Favoriete stap van het productieproces?

“Het zoeken naar het meest geschikte leder geeft mij veel voldoening. Eenmaal per jaar gaan we naar DE grote lederbeurs in Milaan. Daar voel ik mij als een kind in een speelgoedwinkel en selecteer ik de meest geschikte leders en maken we afspraken met verschillende leerlooierijen voor de komende collecties.”

 Favoriete schort?

“Mijn voorkeur gaat niet zozeer uit naar één welbepaalde schort, maar naar de personalisaties die we aanbieden. De gravure langs de achterkant maakt een schort helemaal uniek en zal aan dit voorwerp een zeer persoonlijke karakter en emotionele waarde geven. Veel van onze schorten worden trouwens gekocht als geschenk.”

Niko

 

36 jaar en hiermee “den Benjamin” van de bende.
Dagelijks actief als zelfstandig ERP consulent, efficiëntie inbouwen in medewerkers hun dagelijkse werkroutine is helemaal zijn ding. Workflow? Efficiency? Say whaaat?
Naast de werkuren zijn er drie jonge kinderen dat Niko dag- (en nacht) bezighouden.

Zulke drukke planning vroeg om een ontspannende hobby zou je denken, alleen is Niko niet meer even sportief als 20 jaar geleden en koos hij ervoor om op de vraag van (zijn by the way ex-zwemcoach) Gunther in te gaan om mee zijn handen uit de mouwen te steken binnen het Delvache verhaal.

Favoriete deel van het productieproces?
“Behalve de Gin-tonic dat ‘s avonds laat na het werk samen gedronken wordt, is het assemblage gedeelte voor mij het meest fascinerende. Het resultaat als een puzzel in elkaar zien vallen (rivetteren in dit geval) geeft mij telkens opnieuw veel voldoening.”

Favoriete schort?
“De zwarte Fire Master is mijn all-time favorite. Deze schort straalt voor mij zowel pit als klasse uit”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies